Zejna Krantić iz Ključa nova šampionka Evrope u MMA

Zejna je prije 15 godina spakovala svoje uspomene u kofere, oprostila se od oca, majke i sestre i krenula ka Španiji

30.09.2022. 08:59
  • Podijeli:
Zejna_Kantic_foto_YT-1664521186289.webp Foto: YouTube

Zejna Krantić, sportistkinja rođena u Ključu nova je prvakinja u MMA kategoriji.

Ona je u borbi za titulu u Gruziji savladala domaću takmičarku Sofiiu Bagishvili i tako pokazala moć, te došla do velikog uspjeha i titule.

Krantić koja je članica tima “Meguro Castillo” borila se u kategoriji do 52,2 kilograma.

Ko je Zejna Krantić?

Zejna Krantić prije 15 godina je odlučila napustiti svoj rodni Ključ u potrazi za novim, boljim životom. Spakovala je svoje uspomene u kofere, oprostila se od oca, majke i sestre i krenula ka Španiji.

Tada nije mogla ni naslutiti da će je ova zemlja dočekati raširenih ruku, prihvatiti kao svoju i ponuditi joj sve ono o čemu mnogi u Bosni i Hercegovini sanjaju – priliku.

Sada se sav trud isplatio, a Zejna je sa zastavama Bosne i Hercegovine, ali i Španije proslavila titulu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()