Zbog velikih poplava otkazana utrka Formule 1 u Imoli!

Civilni štab regije izdao je crveni alarm i najavio čak 150mm po kvadratnom metru kiše dva dana uoči utrke

17.05.2023. 13:58
  • Podijeli:
imola twitter 2-6464c051f1ff8.webp Foto: Twitter

Utrka za Veliku nagradu Emilia-Romagne u Imoli je otkazana zbog velikih poplava koje su pogodile tu italijansku regiju.

Samo dva dana uoči početka kvalifikacija za utrku Velike nagrade Emilia-Romagne u Imoli regiju Emilia-Romagna pogodile su razorne poplave i vremenske nepogode.

Civilni štab regije izdao je crveni alarm i najavio čak 150mm po kvadratnom metru kiše dva dana uoči utrke, a padavine neće prestati sve do nedjelje.

Stoga je vodstvo Formule 1 donijelo konačnu odluku - utrka neće biti održana ovog vikenda.
Kako je istaknuto, ne može se garantovati sigurnost ni učesnicima, ali ni navijačima, te je stoga odlučeno da ovaj vikend nema dešavanja u Formuli 1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()