Vojvodina osvojila EHF Evropski kup

Najveći uspjeh u historiji tima iz Novog Sada

03.06.2023. 15:51
  • Podijeli:
rukomet vojvodina facebook-647b44f97fa52.webp Foto: Facebook

Rukometaši Vojvodine osvojilili su EHF Evropski kup savladavši norveški Nerbe u dvomeču.

U revanšu je bilo 25:23 za Novosađane, dok je u prvom meču tim bio ubjedljiv 30:23. To je prvi međunarodni trofej za jedan rukometni klub iz Srbije poslije 22 godine i trijumfa Jugovića u Čelendž kupu 2001.

Baris Buhovski je imao čak sedam golova, dok je jedan manje za Vojvodinu dao Aidi Mohamed Aziz. Kod ekipe Nerbe Teodor Svesgord je bio najbolji sa osam golova. Na golu je takođe briljirao i Fran Lučin koji je imao 11 odbrana i 33 odsto šuteva rivala je odbranio. To je bilo daleko efektnije u odnosu na golmane norvežana,javlja SK.

Ovo je ubjedljivo najveći uspjeh Rukometnog kluba Vojvodina jer uz 11 titula državnog prvaka konačno dolazi i kontinentalni trofej.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()