U Trebinje stiže 200 mladih odbojkaša

Eropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina počinje u Trebinju 21. maja

15.05.2023. 13:45
  • Podijeli:
EP u odbojci za učenike i učenice do 18 godina-64621ce8b09bf.webp Foto: Logo

Otvoreno evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina u Trebinju, koje počinje 21. maja, okupiće oko 200 takmičara i članova njihovih ekipa iz cijele Evrope, rekla je sportski direktor takmičenja Gorica Bilak Moconja.

Moconja je navela će Republiku Srpsku na ovom takmičenju, koje će trajati do 27. maja, predstavljati ekipe iz Ljubinja i Gradiške u ženskoj i LJubinja i Modriče u muškoj konkurenciji.

Ona je istakla da domaćini prvenstva - Ministarstvo porodice, omladine i sporta i grad Trebinje čekaju raširenih ruku mlade odbojkaše, navodeći da su mjesecima predano radili da bi sve doveli do savršenstva.

"Zahvalni smo za podršku Evropskoj federaciji školskog sporta na čijem je čelu poznati srpski odbojkaš Željko Tanasković, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, Vladi, gradu Trebinje i sponzorima koji su zaslužni što smo obezbijedili vrhunske uslove za takmičenje", rekla je Moconja.

Prema njenim riječima, Republika Srpska će ovom prilikom pokazati i dokazati koliko je dobar domaćin.

Ona je istakla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta godinama predano radi na razvoju školskog sporta, te da je kroz Male olimpijske igre, kao najveće školsko sportsko takmičenje, strpljivo građen put koji je odveo Srpsku na međunarodnu školsku sportsku scenu.

"Zahvaljujući kvalitetu Malih olimpijskih igara kroz čija takmičenja prođe oko 60.000 učenika, ali i velikoj podršci Željka Tanaskovića, našeg velikog prijatelja, učestvovali smo u stvaranju Evropske federacije školskog sporta. Organizacija ovog takmičenja je kruna našeg rada", navela je Moconja.

Ona je dodala da je Trebinje najbolje mjesto za ovakvo takmičenje u odbojci jer je riječ o gradu kroz koji godišnje prođe oko 3.500 sportista u okviru različitih sportskih kampova.

"Sport i druženje prati i obrazovanje, pa smo za takmičare obezbijedili i edukativne sadržaje. Učesnici takmičenja će moći da upoznaju i prirodne ljepote Trebinja i sigurna sam da će se nakon toga vraćati još mnogo puta u Srpsku", zaključila je Moconja.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice do 18 godina biće održano pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a prema ranijim najavama, reprezentacija Srpske nastupiće pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom, koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()