Tuka u polufinalu Evropskog prvenstva

Mujezinović okončao nastup u četvrtfinalu

02.03.2023. 18:06
  • Podijeli:
Amel_Tuka_foto_AA-63dd425d44ce3.webp Foto: AA

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka danas se kvalifikovao za polufinale utrke na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu.

Tuka je istrčao najbolje vrijeme u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, a vrijeme koje je postavio bilo je 1:47.22.

Drugo mjesto je zauzeo Javier Miron iz Španije, treće Guy Learmonth iz Velike Britanije, četvrto Balasz Vinidics iz Mađarske, peto Aurele Vandeputte iz Belgije dok je šesti bio Cristian Gabriel Voicu iz Rumunije.

Drugi bh. atletičar Abedin Mujezinović se nije uspio kvalifikovati za polufinale budući da je završio kao peti u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 1:48.77.

Polufinala na 800 metara su na rasporedu u subotu od 17:35, odnosno 17:43 sati, a finale je u nedjelju, posljednjeg dana Evropskog prvenstva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()