Sprint na Le Manu: Martin ispred Bindera i Banjaje

Pilot Pramaka ostvario je prvi trijumf u karijeri u sprintu nakon što su na prethodna četiri izdanja po dvije pobede upisali Banjaja i Binder

13.05.2023. 15:56
  • Podijeli:
Horhe Martin_Profimedia-645f939825f36.webp Foto: Profimedia

Horhe Martin pobjednik je petog sprinta sezone Moto GP šampionata voženog na Velikoj nagradi Francuske u Le Manu.

Pilot Pramaka ostvario je prvi trijumf u karijeri u sprintu nakon što su na prethodna četiri izdanja po dvije pobede upisali Frančesko Banjaja i Bred Binder, koji je ovog popodneva bio drugi.

Treće mhesto pripalo je aktuelnom šampionu i vodećem u generalnom plasmanu Banjaji, koji je većim dijelom trke vodio ličnu borbu sa Markom Markezom. Španac je na kraju bio peti, iza Luke Marinija.

Bodove su još osvojili Žoan Zarko, Marko Beceki, Aleš Espargaro i Maverik Vinjales.

Trku nisu završili Džek Miler, koji je odlično startovao, kao i bivši prvak Fabio Kvartararo.

Popularni Peko je vodeći u generalnom plasmanu sa 87 bodova, Beceki ima 65, a Binder 62.

Peta glavna trka sezone na programu je sutra, od 14 časova 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()