SP odbojkašica: Plave gracije na mišiće protiv autsajdera

Planetarne špampionke morale su da se pomuče kako bi na pleća bacile Bugarsku koja se pokazala kao tvrd orah

26.09.2022. 18:26
  • Podijeli:
Bjanka Buša_FIVB-1664207225533.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije upisale su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, ali su, umjesto očekivana tri, upisale dva boda.

Jer, Plave gracije morale su dobro da se pomuče kako bi na pleća bacile neugodnu Bugarsku koja se pokazala kao veoma tvrd orah. Favorit je na koncu slavio sa 3:2, po setovima 25:21, 22:25, 25:27, 25:21, 15:119.

Aktuelne planetarne šampionke nisu još u top formi, što i nije loše ako se zna da je format prvenstva netipičan, dugačak i da svaki tim ima pravo na kiks, čak i dva.

Učenice Danijelea Santarelija na premijeri nisu imale problema sa Kanadom, ali danas je već bilo drugačije.

"Škripalo" je na prijemu pa je italijanski stručnjak tokom susreta zamijenio Brankicu Mihajlović.

Ali je zato zablistala Bianka Buša. Kada je autsajder počeo da "čita" Tijanu Bošković, sjajni primač servisa ubacila je u brzinu više i potpuno preuzela lidersku rolu u napadu.

To se i te kako osjetilo u igri te je srpski tim uspio da se vrati iz rezultatskog "minusa", dobije četvrtu dionicu, a onda u laganom ritmu privede susret kraj.

Buša je duel završila sa 26 poena, od čega četiri iz bloka i dva asa. Boškovićeva ju je pratila sa 22, dok je odlična bila i Sara Lozo sa 15.

Kod poraženih, Silvana Čauševa je "brojala" do 18, a Elica Vasileva Atanasijević do 17.

Prvakinje avanturu na SP nastavljaju u četvrtak, kada će snage odmjeriti sa Njemačkom (16 časova).

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()