Skijaš zapeo, naglavačke prošao kroz cilj i preuzeo vodstvo

Zingerle je nakon prve vožnje bio 26, te je drugu vožnju počeo kao peti po redu

26.01.2023. 14:54
  • Podijeli:
skijanje_pad_cilj_foto_TW-63d238ec8d95a.webp Foto: Twitter

Sinoć se u Schladmingu održao noćni veleslalom za skijaše, a u drugoj vožnji vidjeli smo nezapamćenu scenu.

Spektakularni veleslalom pod reflektorima se konačno nakon 12 godina održao na legendarnoj stazi Planai, a desetak hiljada ljudi je svjedočilo nestvarnom prolasku kroz cilj italijanskog skijaša Hannesa Zingerlea.

Zingerle je nakon prve vožnje bio 26, te je drugu vožnju počeo kao peti po redu.

Italijan je sjajno odvozio stazu, a kada se približio ciljnoj ravnini, zapeo je za jednu kapiju, tijelo mu se zarotiralo i izgubio je ravnotežu, te je uletio u cilj tako što se zabio u ciljni pano!

On je otklizao po ciljnoj ravnini sa jednom skijom i zabio se u pano, a na opće oduševljenje službeni spiker je objavio da je preuzeo vodstvo.

Zingerle se odmah podigao i dobio ovacije publike, a mnogi su se pitali da li će mu prolazak kroz cilj biti priznat. Na kraju se to i desilo jer je pri prelasku ciljne linije stajao na jednoj skiji, što je jedno od pravila.

I pored "kiksa" u finišu utrke, veoma dugo je držao čelnu poziciju, a na kraju je završio na 14. mjestu.

Inače, trijumfovao je Švicarac Loic Meillard i to je bila njegova prva veleslalomska pobjeda u Svjetskom kupu. Drugi je bio njegov sunarodnjak Gino Caviezel sa zaostatkom od 59 stotinki, a treći Austrijanac Marco Schwarz sa zaostatkom od 81 stotinku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()