Skandal uoči svjetskog sportskog spektakla: Igrač optužen za silovanje i otmicu!

Zločin je odmah prijavljen, a šerif okruga Guernsey proveo je istragu

02.02.2023. 13:10
  • Podijeli:
Super_Bowl_foto_YT-63db86be10e7b.webp Foto: YouTube

Igrač Philadelphia Eaglesa Josh Sills (25) optužen je za silovanje i otmicu samo deset nekoliko dana prije odlaska tima na NFL Super Bowl koji je na rasporedu 12. februara.

Velika porota Općeg suda okruga Guernsey optužila je 25-godišnjeg Sillsa po jednoj tački za silovanje i po jednoj za otmicu. U optužnici se navodi da se Sills u decembru 2019. upustio u seksualnu aktivnost koja nije bila dobrovoljna i držao je žrtvu protiv njene volje.

Zločin je odmah prijavljen, a šerif okruga Guernsey proveo je istragu.

Sillsu je izdan poziv da se pojavi pred sudom za zajedničke optužbe okruga Guernsey 16. februara, četiri dana nakon što će u finalu Super Bowla snage odmjeriti Philadelphia Eaglesi i Kansas City Chiefsi.

Ofanzivni linijaš je ove sezone upisao samo jedan nastup i to protiv Arizona Cardinalsa, a među Eaglese je stigao 2022. kao nedraftirani slobodni igrač.

Univerzitetsku karijeru proveo je na Oklahoma Stateu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()