Senzacija na pomolu: Hamilton prelazi u Ferrari!?

Sedmerostrukog prvaka već se neko vrijeme povezuje s ekipom iz Maranella

23.05.2023. 10:56
  • Podijeli:
hamilton-profimedia-1664700476433.webp Foto: Profimedia

Lewis Hamilton često je govorio kako je voziti za Ferrari san svakog vozača Formule 1.

Britanski tabloidi raspisali su se da će Lewis Hamilton potpisati ugovor s Ferrarijem za iduću sezonu vrijedan 40 miliona funti i pokušati ih vratiti na puteve stare slave.

Sedmerostrukog prvaka već se neko vrijeme povezuje s ekipom iz Maranella, a iako je rekao da je san svakog vozača voziti za Ferrari, uvijek je insistirao na tome da će karijeru završiti u Mercedesu.

Britančev ugovor s njemačkim timom je u posljednjoj godini, a unatoč pozitivnim glasovima i njega i šefa ekipe Tota Wolffa, nije bilo traga od tradicionalne najave novoga ugovora.

Iako glasine da će Hamilton preći u Ferrari nisu nove, budući da ga se s talijanskim timom povezuje barem pet godina, ulje na vatru dolijeva i navodno nezadovoljstvo Charlesa Leclerca s Ferrarijem kojem je ovo peta sezona u Maranellu u kojoj su napravili korak unatrag u odnosu na obećavajući početak 2022.

Leclerca se povezuje s prelaskom u Mercedes nakon što je posljednjih godina iskusio ono što su Fernando Alonso i Sebastian Vettel iskusili prije njega, a iako se svi sjećamo Ferrarijeve posljednje zlatne ere, Michael Schumacher proveo je četiri duge sezone u Maranellu prije nego što je napokon sve ispalo dobro 2000. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()