Sanjin Pehlivanović u finalu jednog od najjačih turnira na svijetu

Pehlivanović je još jednom pokazao svoj kvalitet i karakter

27.02.2023. 18:25
  • Podijeli:
Sanjin_pehlivanovic_foto_azbilliards-63fc8493273fb.webp Foto: azbilliards

Najbolji bh. igrač bilijara Sanjin Pehlivanović izborio je finale prestižnog Alfa Las Vegas Opena u disciplini "desetka" nakon što je u polufinalu sa 2:1 (3:4, 4:2, 4:2) savladao poljskog igrača Daniela Maciola.

Iako je u ovom meču bio u zaostatku, Pehlivanović je još jednom pokazao svoj kvalitet i karakter, te nije ni u jednom trenutku gubio pribranost i na kraju je zasluženo pobijedio.

Inače njegov nastup u Las Vegasu nije dobro počeo. Na turnir je stigao tik pred prvi meč i poražen je od domaćeg igrača Lukas Fracasso-Vernera sa 2:1. S obzirom na pravila turnira, Pehlivanović nije odmah eliminisan, ali je morao vezati tri pobjede da bi ušao među 64 najbolja igrača turnira. Redom su sa po 2:0 "pali" Japanac Hiroshi Takenaka, Poljak Radoslaw Babica te Harald Stolka iz Njemačke.

Nakon ovih pobjeda Pehlivanović je nanizao i trijumfe nad juniorskim prvakom Evrope Szymonom Kuralom iz Poljske, grčkom zvijezdom Alexom Kazakisom te Wu Kun Linom iz Tajvana i Vitaliyem Patsurom iz Ukrajine.

Član sarajevskog Predatora će se u finalu turnira kojeg su igrala ukupno 192 igrača sastati sa dugogodišnjim rivalom, još jednim Poljakom Wiktorom Zielinskim, sa kojim je bio ozbiljan konkurent u juniorskim danima.

Zielinski je i aktuelni osvajač ovog turnira, pa će njihov duel svakako privući veliku pažnju.

Ovaj turnir će poslužiti kao uvertira za Svjetsko prvenstvo u disciplini 10 koje se također igra u Las Vegasu, od 28. februara do 4. marta, a na njemu će učestvovati 128 igrača.

Inače, turnir Alfa Las Vegas Open igra se za nagradni fond od 125.000 dolara, a učešće su uzeli vrhunski igrači iz cijelog svijeta. Finalni meč igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka, sa početkom u 1 sat po našem vremenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()