Šampionke rutinski: Srbija sa pola gasa otpisala Kanadu

Tijana Bošković i Brankica Mihajlović već na startu su dokazale da ponovo čine opasan tandem kojeg nije lako zaustaviti

25.09.2022. 21:21
  • Podijeli:
Tijana Bošković_FIVB-1664135502542.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije su rutinski, sa pola gasa, upisale pobjedu na premijeri Svjetskog prvenstva na kojem brane pehar.

Plave gracije nisu dozvolile iznenađenje na startu, te su prilično lako dobile Kanadu rezultatom 3:0 (25:23, 25:16, 25: ).

Novi selektor Danijele Santareli je u najavi smotre prilično hrabro najavio juriš na medalju.

Nekada to zna biti kontraproduktivno, a nekada je jasan izraz samopouzdanja i vjere u vlastite mogućnosti.

Ovoga puta je bilo ovo drugo, mada rival ne spada u sam krem svjetske odbojke i treba pričekati jače protivnike za bolju ocjenu forme i dometa.

Bilo kako bilo, Bilećanka Tijana Bošković i Brčanka Brankica Mihajlović već na startu su dokazale da ponovo čine opasan tandem kojeg nije lako zaustaviti.

Od starta su "povukle" ekipu, potpuno kontrolisavši igru u prvom setu. Autsajder je, doduše, zaprijetio u finišu, ali je to bilo kratkog daha, pošto je favorit prvi stigao do cilja.

Ako je prva dionica i ponudila neizvjesnost, druga aposlutno nije, pošto su se Santarelijeve učenice za sve pitale. Po sličnom scenariju je okončan i treći set.

Pobjednice je predvodila Boškovićeva sa 23 poena, od čega pet asova. Mihajlovićeva je dodala 10, a Bjanka Buša i Jovana Stevanović po osam.

Kod poraženih, Aleksa Grej se zaustavila na 14, a Kira van Rik na 13 poena.

Avanturu na planetarnoj smotri koja se održava u Holandiji i Poljskoj Srbija nastavlja sutra, duelom sa Bugarskom (16 časova).

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()