Šampionke hvataju zalet: Srbija na premijeri protiv Kanade

"Ono što smo ostvarili ovog ljeta pokazuje za šta je ovaj tim sposoban. Važno je za sadašnjost ove reprezentacije, ali i za budućnost"

25.09.2022. 12:42
  • Podijeli:
Odbojkašice Srbije_OSS-1664100898431.webp Foto: OS Srbije

Odbojkašice Srbije večeras počinju avanturu na Svjetskom prvenstvu na kojem brane krunu.

Prvi ispit na putu do medalje, koja je označena kao cilj, biće okršaj sa Kanadom zakazan za 20 časova.

Učenice Danijelea Santarelija u miru su se spremale za šampionat na kojem imaju najviše ambicije.

Čuveni selektor Zoran Terić više nije tu, ali njegov nasljednik je "gladan" dokazivanja.

Sa Italijanom na klupi, Plave gracije već su osvojile bronzu u Ligi nacija, kao vjetar u leđa onom što slijedi na planetarnoj smotri na kojoj su postavljene za četvrte favorite iza Sjedinjenih Država, Italije i Brazila.

"Ono što smo ostvarili ovog ljeta pokazuje za šta je ovaj tim sposoban. Važno je za sadašnjost ove reprezentacije, ali i za budućnost. Moramo da pokažemo našu najbolju odbojku. Siguran sam da ovaj tim može do medalje. Srbija je prije četiri godine osvojila zlato, borićemo se da ponovo uradimo isto, važno je to za nas. Medalja je za mene i za igračice prvi cilj. Ako ne uzmemo odličje, nećemo biti srećni. Toliko je jednostavno", jasan je Santareli.

Srbija će nakon Kanade snage odmjeriti i sa Bugarskom, Njemačkom, Kazahstanom i SAD.

Četiri najbolja tima iz grupe formiraće novu grupu u kojoj će odigati još četiri duela. Nakon njih, Top 4 selekcije prolaze u četvrtfinale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()