Premijera za ponos: Slavija se u velikom stilu vratila u elitu

"Srce mi je puno. Nije bilo nimalo lako, ali smo uspjeli i pokazali smo da Slavija zaslužuje svoje mjesto na regionalnoj mapi"

02.10.2022. 16:54
  • Podijeli:
Regionalna liga Boks_BS Srbije-1664721170307.webp Foto: Bokserski savez Srbije

Ponosno, nadahnuto, punih pluća zakoračilo se u novu, drugu po redu sezonu Regionalne bokserske lige ex-Yu zemalja.

Novi format, kvalitetni, jaki, spektakularni mečevi obeležili su prvo kolo takmičenja koje je sezonu 2022/23 počelo dvodnevnim bitkama u ringu u dvorani Kampus u Banjaluci.

Ljubitelji plemenite vještine imali su priliku da prisustvuju i odgledaju 56 mečeva, uz učešće boraca iz devet klubova, ukjučujući i domaćina Slaviju koji je u prošlosti iznjedrio brojne asove, a svakako su najpoznatija imena Marjan Beneš I Anton Josipović koji je prisustvovao svim mečevima i punog srca ispratio svaki susret u ringu glavnih aktera.

BK Slavija se vratila u elitno društvo sa ciljem da vrati sjaj koji je imao prije nekoliko decenija uz izuetno gostoprimstvo za kolege iz osam gradova bivše Jugoslavije. Mečevi su prenošeni uživo na TV Arena fight, što će biti slučaj i sa svim naredim kolima.

Bokseri iz devet klubova širom ex-Yu regije: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar, Nikšić, Slavija, Maribor i Željezničar prikazali su zavidan kvalitet boksa.

Spektaklu u gradu na Vrbasu prisustvovale su brojne legende, na čelu sa pomenutim Josipovićem, olimpijskim šampionom iz Los Anđelesa, trofejnim Mirkom Puzovićem i drugima, a specijalan gost bila je juniorska šampionka Evrope, Sara Ćirković.

Banjaluka se vratila na regionalnu boksersku mapu, a Bokserski klub Slavija, u velikom stilu je zakoračio u novu sezonu. 

Čast Slavije, tokom finalne večeri prvog turnira branilo je osam boksera, a do pobjeda su stigli Leo Cvitanović, Miloš Veletić, Gal Šepic i Alen Rahimić. Alen je svojom predstavom zaslužio titulu zvijezde večeri, te je pokazao da će biti veliko pojačanje za klub u novoj sezoni.

Već s prvim zvukom gonga, pun samopouzdanja, krenuo je ka svom rivalu, Radetu Joksimoviću, šampionu Srbije iz BK Sombor, kojeg je "patosirao" za dvadeset sekundi uz ovacije banjalučke publike. Kaže, ovo je tek početak, a sebi je postavio visoke ciljeve.

"Turnir je odlično organizovan. Dvorana je bila puna, a svi bokseri su dali sve od sebe u ringu. Prezadovoljan sam svojim prvim mečevima u dresu Slavije. Za mene je velika čast da branim boje ovog kluba da u ringu predstavljam Slaviju i Banjaluku. Ovo je tek početak. Moj cilj je da postanem evropski i svjetski šampiona i da jednog dana odem na Olimpijske igre. Svaki meč u regionalnoj ligi je jedan stepenica ka tome", jasan je Rahimić.

Nakon pobjede, Alen je do ringa ispratio i svog saborca Lea Cvitanovića. Za momka rođenog u Jajcu, bokserski analitačari kažu da svojim stilom podsjeća na Antona Josipovića, a pride je u istoj, poluteškoj kategoriji. U ringu ga je sačekao Ahmed Mavrić iz Novog Pazara, a nakon tri runde bespoštedne borbe, sudija je u zrak podigao ruke Cvitanovića koji nije krio zadovoljstvo što je na trijumfalan način započeo svoj put u BK Slavija.

"Dobro smo krenuli u novu sezonu. Turnir je zaista besprijekorno organizovan. Ostvario sam dvije pobjede i mogu da bude zaista zadovoljan. Želimo da vratimo Slaviju u sam vrh regionalnog boksa i pokazali smo da imamo kvalitet. Idemo na titulu", nema dilemu Cvitanović.

Uz Alena i Lea, pobjede Slaviji tokom finalne večeri prvog turnira regionalne lige donijeli su još Šepic i Veletić. Prvi je pokazao da je jedan od najboljih tehničara u regionu, dok je drugi u "sudaru titana" sa svojih 125 kg savladao superteškaša Dimitrija Milića, kršnog momka od 115 kg iz Nikšića.

Čast banjalučkog kluba u ringu branili su još omladinac Rajko Tomanović, te seniori Miloš Gajić, najmlađi član ekipe, Vuk Mičić i Nikola Ivković. Nisu ostvarili pobjede, ali su pokazali da u njima ima štofa. Nikola, samokritičan, ne krije da će u narednom periodu proliti još više znoja u sali za trening, a svoje saborce hvali za sve što su pokazali u ringu.

"Na meni je da treniram još više. Nije mi "legao" rival i njegov stil boksa. Ja sam fajter, nisam tehničar, ali biće bolje. Tek smo krenuli u novu sezonu i vjerujem da ćemo tek pokazati svoje pravo lice. Očekujem da se Slavija bori za sam vrh regionalne lige", istakao je Ivković.

Na račun organizatora stigle su samo riječi hvale. Vremena je bilo malo, ali su uspjeli da sve zategnu "pod konac". Dalibor Petković, predsjednik Organizacionog odbora, umoran, ali punog srca, poručuio je da ono najbolje tek dolazi.

"Srce mi je puno. Dvorana je bila krcata i publika je mogla da uživa u mečevima najboljih boksera iz regiona. Nije bilo nimalo lako organizovati sve ovo u kratkom roku, ali smo uspjeli i pokazali smo da Slavija zaslužuje svoje mjesto na regionalnoj mapi. Na dobrom smo putu i nama je da nastavimo sa dobrim radom da klub vratimo na stare staze slave i da se dičimo novim šampionima", ne krije ciljeve Petković

Naredni turnir na programu je u Nikšiću 5. i 6. novembra 2022, kada će se uključiti i bokseri Zadra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()