Poznat sljedeći protivnik Usyka

Nakon što je propala borba protiv Tysona Furyja

29.03.2023. 17:22
  • Podijeli:
oleksandar usik-profimedia-1668592179958.webp Foto: Profimedia

Nakon što su propali pregovori za borbu između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, obojici boksera preostaje da se okrenu narednim opcijama.

Dok je kod Furyja nepoznato kada i s kim će se boriti, kod Usika je situacija mnogo jasnija.

Daniel Dubois je sljedeći obavezni izazivač, a tu priliku je zaslužio kao osvajač WBA (Regular) pojasa. Britanski teškaš je dobio prednost nad IBF-ovim prvim izazivačem, Filipom Hrgovićem, kao i WBO-ovim privremenim prvakom Joeom Joyceom.

Ipak, kod Duboisa je bilo upitno koji je spreman da se bori u skorije vrijeme. On je početkom decembra prošle godine porazio Kevina Lerenu na istom događaju kada je Fury porazio Dereka Chisoru. Dubois je do pobjede došao prekidom nakon treće runde, ali je i iz meča izašao s težom ozljedom koljena.

Oleksandr Usik se planira boriti u junu ili julu ove godine i nametalo se pitanje može li se Duboa spremiti do tada. Ukoliko bi Duboa otkazao meč, Hrgović bi, vjerovatno, bio sljedeći na redu, ali čini se da ovog puta neće biti te sreće, pošto je, prema informacijama iz svijeta boksa, Duboa spreman. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()