Povratak: Honda uz Aston Martin, šta će biti sa Alonsom?

Da li će prva zvijezda ekipe ostati za volanom, jer, dok je vozio za Meklaren, imao je samo riječi kritike na račun Hondinih agregata

24.05.2023. 13:17
  • Podijeli:
Fernando Alonso_Lynne Sladky AP Tanjug-646de8a79d4b9.webp Foto: Lynne Sladky / AP / Tanjug

Najprijatnije iznenađenje sezone Formule 1, Aston Martin, vezao je zastave sa Hondom.

Japanski gigant tako se vraća u najbrži cirkus, saradnjom koja će početi 2026. godine.

Britanski tim trenutno koristi Mercedesov motor i poslije pet trka drugi je u generlanom plasmanu konstruktora sa 102 boda.

"Jedan od ključnih razloga naše odluke da prihvatimo novi izazov u Formuli 1 je taj što ona želi da postane održiva trkačka serija, što je u skladu sa smjerom kojim se Honda kreće prema ugljeničnoj neutralnosti. F1 će biti platforma koja će pokretati razvoj naših tehnologija elektrifikacije,“ rekao je izvršni direktor japanske kompanije Tošihiro Mibe.

Ova promjena otvara pitanje da li će prva zvijezda ekipe Fernando Alonso ostati za volanom, pod uslovom da španski veteran do tada ne okonča karijeru.

Jer, dok je vozio za Meklaren imao je samo riječi kritike na račun Hondinih agregata.

O ovoj temi je govorio šef Hondinog motosport organka Kodži Vatanabe:

"Fernando je vrlo cijenjen vozač. Izbor pilota je na timu, ali ako sarađujemo sa Alonsom, onda nema primjedbi sa naše strane niti bilo čega drugog", otkrio je Vatanabe.

Šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda, Velikom nagradom Monaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()