Pezer postigao novi rekord sezone i zauzeo treće mjesto u Beogradu

Pobijedio je Italijan Leonardo Fabri s 21,53 metra, drugi je bio Hrvat Filip Mihaljević s 21,42 metra

16.02.2023. 13:23
  • Podijeli:
Mesud Pezer_foto_FB-63deb71553033.webp Foto: Facebook/Mesud Pezer

Zenički bacač kugle Mesud Pezer osvojio je treće mjesto na srebrenom mitingu Svjetske atletske dvoranske turneje - 8. Srbija openu u Beogradu, na kojem je ostvario dužinu od 20,91 metara. To je i dužina njegovog novog ovosezonskog rekorda.

Pobijedio je Italijan Leonardo Fabri s 21,53 metra, drugi je bio Hrvat Filip Mihaljević s 21,42 metra, a Pezer je svoj najduži hitac, dovoljan za treće mjesto, bacio već u prvoj seriji. Četvrti je bio Srbijanac Armin Sinančević s 20,81 metar.

Pezer je najbolji rezultat ove sezone, do mitinga u Beogradu, postigao na mitingu u poljskom Lodzu, gdje je s 20,75 metara bio drugi, a taj je rezultat prebacio već nakon prve serije u kojoj je bacio 20,91 metar. Pezerov lični dvoranski rekord iznosi 21,15 metara.

Tuzlak Edhem Vikalo, s vremenom 6,80 sekundi, izborio je direktan plasman u finale trke na 60 metara, koje je na programu u 18.45 sati. Brži od Vikala bili su Japanac Ryuichiro Sakai s 6,64, zatim Srbijanac Aleksandar Kijanović s 6,64, Gambijac Ebrahima Camara s 6,68 te pobjednik njegove kvalifikacijske trke Nizozenmac Elvis Afrifa s 6,77 sekundi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()