Pečat na četvrtfinale: Plave gracije ruše sve pred sobom

Srbija je dvije runde prije kraja grupne faze osigurala četvrtfinale, potvrdivši još jednom da predaja krune nije opcija

05.10.2022. 20:41
  • Podijeli:
Odbojkašice Srbije_FIVB-1664994923028.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije nastavile su briljantnu seriju na Svjetskom prvenstvu na kojem su upisale i sedmi trijumf u isto toliko mečeva.

Plave gracije ruše sve pred sobom, posljednja je oružje položila Dominikanska Republika, bilo je 3:0 (26:24, 25:20, 25:17),  nakon čega je udaren pečat na četvrtfinale.

Jer, izabranice Danijelea Santarelija su dvije runde prije kraja grupne faze osigurale prolaz među osam najboljih, potvrdivši još jednom da predaja krune nije opcija.

I opet su planetarne šampionke na mišiće dobile prvi set. A valjda je to odlika velikih, da i kad ne briljiraš, osvajaš poene. Tijana Bošković i družina učinile su upravo to u početnoj dionici.

U nastavku duela je sve išlo kao "podmazano". Protivnice su bile lak zalogaj u drugom, dok su u trećem setu bile samo nijeme posmatračice na mreži.

I već po navici, Boškovićeva je skupila najviše crtica u koloni poeni, 15, ispratila ju je Jovana Stevanović sa 10, Mina Popović je dodala devet, Bianka Buša i Brankica Mihajlović po osam...

Kod poraženih, Gaila Seneida Gonzales Lopez je upisala 13, a Elizabet Martinez Brajelin 10 poena.

Srbija avanturu u Poljskoj nastavlja u petak duelom protiv Tajlanda (15 časova), dan kasnije slijedi bitka sa Turskom (17.30).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()