Ovako izgleda staza Formule 1 u Imoli

Katastrofalne poplave pogodile Italiju

18.05.2023. 13:13
  • Podijeli:
imola staza reuters-646605c5b6a8f.webp Foto: Reuters

Velika nagrada Emilije Romagne u Imoli neće se održati ovog vikenda zbog ekstremnih vremenskih prilika u sjevernoj italijanskoj regiji. Razlog su velike poplave u kojima je život izgubilo najmanje devet ljudi i zbog kojih je evakuirano više od 13 hiljada stanovnika.

"Donesena je odluka o odgodi jer nije moguće sigurno organizirati događaj za naše navijače, timove i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji", priopćili su organizatori.

Osoblje Formule 1 je zamoljeno da napusti stazu u utorak zbog straha od poplava jer je nivo vode u rijeci Santerno koja teče uz stazu porasla.

Bolidi bi trebali stići na stazu tek u petak, ali dio osoblja je već stigao jer trebaju postaviti garaže. Jučer je poplavljen dio staze, a nedaleko od staze snimljeni su i navijači sa zastavom Ferrarija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()