Moto GP: Miler dominirao na Motegiju, Banjaja šokantno ispao

Miler je iz kruga u krug "bildao" prednost koja je na kraju iznosila 3,409 sekundi. Australijanac je koliko-toliko ostao u trci za titulu

25.09.2022. 09:34
  • Podijeli:
Džek Miler_Tanjug-1664091035371.webp Foto: Tanjug

Vozač Dukatija Džek Miler u dominantnom stilu je slavio na 16. reci Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Japana na stazi Motegi.

Društvo na podiumu pravili su mu Bred Binder i Horhe Martin, dok je osvajač pol-pozicije Mark Markez morao da se zadovolji četvrtim mjesto.

Miler je start prošao "neokrznut", probio se na tron i više se nije osvrtao. Iz kruga u krug pojačavao je tempo, "bildao" prednost koja je na kraju iznosila 3,409 sekundi.

Australijanac je prvim trijumfom ove sezone koliko-toliko ostao u trci za titulu, mada sudbina nije u njegovim rukama.

A veliki korak unazad u borbi za istu napravio je njegov timski kolega Frančesko Banjaja, koji je šokantno izletio u posljednjem krugu i dozvolio lideru i prvaku Fabiju Kavrtararu da uprkos skromnoj vožnji i osmom mjestu uveća prednost na 18 bodova, 219-201.

Aleš Espargaro je na "minus 25", Enea Bastijanini zaostaje 49, a Miler 60 bodova. Sa ovim kvintetom se otprilike završava krug kandidata za lovor.

Prvenstvo se nastavlja sljedećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Tajlanda na pisti Buriram.

Do kraja kampanje očekuju nas još i bitke na Filip Ajlendu, Sepangu i "Rikardo Tormu".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()