Kubica napustio Formulu 1

Glasine o njegovom odlasku krenule su još krajem prošle sezone

27.01.2023. 18:02
  • Podijeli:
Robert Kubica_foto_YT-63d3e0c846881.webp Foto: YouTube

Poljski vozač Robert Kubica više nije vozač Formule 1 pošto je napustio ekipu Alfa Romea.

Alfa Romeo (Zauber) ima novog velikog sponzora što donosi promjene i u redovima vozača pa Robert Kubica više neće biti dio tima.

On je kao rezervni vozač nastupio 2021. godine u trkama za VN Nizozomske i Italije kada je Kimi Raikonen odsustvovao zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Glasine o njegovom odlasku krenule su još krajem prošle sezone kada je i najavljena promjena sponzora, a Orlen koji je do sada bio uz Alfa Romeo seli se u Alfa Tauri.

Vjeruje se da je Kubica završio svoje učešće u Formuli 1 i da mu je prvi trening u Abu Dabiju posljednja sesija u šampionatu, ali, uvijek postoji šansa za 38-godišnjeg vozača koji je pregrmio toliko toga u karijeri.

Sjetimo se samo Kanade 2007. godine, pa i onog jezivog incidenta u Reliju koji ga je umalo koštao života.

Mnogi će birati da pamte Kubicu po drugim stvarima, po sjajnoj trci u Monci 2006. godine kada je bio na podijumu (prvi u karijeri), po pobijedi u Kanadi 2008. godine samo sezonu nakon jezivog incidenta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()