Kreće ono pravo: Šampionke jurišaju na fanatičnog domaćina

"Biće nam teško protiv Poljske, jer se igra na njenom terenu i već svi znamo da su ovdašnji navijači veliki fanatici. I ne samo zbog toga, Poljska je izuzetno napredovala od Lige nacija"

04.10.2022. 14:13
  • Podijeli:
Jovana Stevanović_FIVB-1664884525823.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije večeras nastavljaju avanturu na Svjetskom prvenstvu na kojem brane krune.

Nakon sjajne preliminarne faze i svih pet pobjeda, rival u šestom ispitu biće im domaća Poljska koja će imati podršku fanatičnih navijača u Lođu. Bitka je zakazana za 20.30 časova.

Plave gracije su u grupi "nanizale" Kanadu (3:0), Bugarsku (3:2), Njemačku (3:0), Kazahstan (3:0) i Sjedinjene Američke Države, prvog favorita smotre (3-0).

U novoformiranu grupu su prenijele 14 od mogućih 15 bodova. I time su oštećene, pošto je FIVB "u hodu" šokantno promijenio pravila.

Uoči turnira propozicije su bile jasne: ekipe će u drugu fazu prenijeti samo bodove osvojene protiv timova koji su prošli dalje. Međutim, pravilo je naprasno promijenjeno.

Da je staro ostalo na snazi, pobjeda Srbije nad Bugarskom bila bi "obrisana" i učenice Danijelea Santorelija bi imale maksimalnih devet bodova.

Bilo kako bilo, Sara Lozo, Tijana Bošković, Jovana Stevanović i društvo ne osvrću se iza sebe. Gledaju samo naprijed:

"Prvi dio smo završile sa jednim izgubljenim bodom, što je veoma važno jer smo te rezultate prenijele u drugu fazu. Sada dolaze na red veoma dobre reprezentacije. Biće nam teško protiv Poljske, jer se igra na njenom terenu i već svi znamo da su ovdašnji navijači veliki fanatici. I ne samo zbog toga, Poljska je izuzetno napredovala od Lige nacija. Zaista, igra fenomenalno, što smo vidjeli u prvoj fazi. Daćemo sve od sebe i sigurna sam da ćemo izaći kao pobjednice, optimista je Lozo.

Nakon bitke sa domaćom selekcijom, Srpkinje očekuju ispiti protiv Dominikanske Republike (srijeda, 19 sati), Tajlandom (petak, 15), te Turskom (subota, 17.30).

Po četiri najbolje ekipe iz dvije novoformirane grupe izboriće četvrtfinale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()