K'o od šale: Vuleta u prvom pokušaju do finala EP

Ivana će pokušati da dođe do istorijske četvrte titule čime bi se izjednačila sa čuvenom Njemicom Hajke Dreksler

04.03.2023. 10:08
  • Podijeli:
Ivana Vuleta_Jadranka Ilić Tanjug-64030a09994b0.webp Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Srpskoj atletičarki Ivani Vuleti bio je potreban samo jedan pokušaj u kvalifikacijama skoka udalj da obezbijedi finale Evropskog prvenstva u dvorani u Istanbulu.

U prvoj seriji učenica Gorana Obradovića ostvarila je rezultat 6,98 metara, što joj je najbolji rezultat ove sezone, prvi u Evropi i drugi u svijetu.

Time je jasno potvrdila da je odlično tempirala formu i da će konkurisati za najsjajnije odličje.

U finalu koje je u nedelju od 17.50 časova, Ivana će pokušati da dođe do istorijske četvrte titule na EP u dvorani čime bi se izjednačila sa čuvenom Njemicom Hajke Dreksler u ovoj disciplini.

Norma za finale je 6,65 metara, ili osam najboljih po rezultatu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()