Kiša donijela dramu, Ferstapen nastavio dominaciju

Maks Ferstapen trijumfovao na Velikoj nagradi Monaka, drugi je bio Fernando Alonso u Aston Martinu, a na pobjedničkom postolju se našao i vozač Alpina Esteban Okon

28.05.2023. 17:11
  • Podijeli:
Max Verstappen Monaco Grand Prix foto Reuters-64736eb041d53.webp Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Monaka, šestoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Holanđanin je drugi put u karijeri slavio na ulicama Monte Karla, gdje je ujedno upisao četvrtu pobjedu ove sezone, a 39. u karijeri.

Na taj način Ferstapen je postao najuspešniji vozač Red Bula po broju pobjeda, pošto je nadmašio Sebastijana Fetela. U Kneževini je takođe ušao u ekskluzivni klub vozača koji su tokom karijere vodili u barem 2.000 krugova, a pored dvostrukog svjetskog šampiona u njemu su i Alen Prost, Aerton Sena, Najdžel Mensel, Mihael Šumaher, Sebastijan Fetel i Luis Hamilton, piše Sport Klub.

Najbliži Ferstapenu bio je Fernando Alonso u Aston Martinu, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Alpina Esteban Okon.

Velika nagrada Monaka imala je praktično dva dijela, ali je tokom oba Ferstapen bio nezaustavljiv. Do oko 50. kruga trka je bila praktično uspavanka, da bi potom stigla dugo najavljivana kiša i donijela dramu, ali ne i neizvesniju borbu za pobjedu. Holanđanin je do tada sigurno vodio, a Alonso je propustio priliku da ga možda izazove posle odlaska u boks zbog greške tima – prvo su mu stavili gume za suvo, da bi ga potom pozvali po pneumatike za promjenljive uslove.

Iako je Alonso postepeno sustizao Ferstapena kako je kiša prestala da pada, a staza se nije dovoljno prosušila, to je zapravo bila nemoguća misija, a na kraju ih je delilo oko 20 sekundi. Okon je bio još 10 sekundi dalje i nije bio ugrožen nijednog trenutka na trećoj poziciji tokom cijele trke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()