Kapa dole: Topićeva najbolja mlada sportistkinja Evrope

"Sve suze radosnice i tuge su se skupile da mi dokažu da je vrijedilo i samo me motiviše da idem naprijed bez oklijevanja"

01.10.2022. 10:05
  • Podijeli:
Angelina Topic_OKS-1664611431503.webp Foto: Olimpijski komitet Srbije

Osvajačica bronzane medalje sa seniorskog šampionata Evrope u skoku uvis, Angelina Topić, proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Starog kontinenta za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada "Pjotr Nurovski" dodjeljuje se svake godine počevši od 2010. i nazvana je po tragično preminulom predsjedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Sedamnaestogodišnja Angelina je na posljednjem Svjetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzu sa skokom od 1,93 metara, na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu uzela je najsjajnije odličje, dok je na EP u Minhenu u seniroskoj konkurenciji bila treća.

Pored toga, Topićeva je ove godine nastupala i na Svjetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gdje je osvojila deveto mjesto.

"Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima. Hvala svima što ste dio ove moje avanture. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vrijedilo i samo me motiviše da idem naprijed bez oklijevanja. I da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se", jasna je Topićeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()