Kanađanka nebeskim letom u Norveškoj srušila svjetski rekord

Inače, više od 200 metara u trećoj seriji letjele su i Norvežanka Maren Lundby i Japanka Yuki Ito

18.03.2023. 21:50
  • Podijeli:
kanadanka_ski_skokovi_rekord_foto_YT-6415dc21134ff.webp Foto: YouTube/Greg's court

Kanadska skijašica-skakačica Alexandria Loutitt (19) postavila je novi svjetski rekord za žene na letaonici u norveškom Vikersundu.

Naime, Alexandria je u trećoj seriji treninga doskočila na 222 metra i time popravila rekord Slovenke Eme Klinec s 203 metra iz druge serije.

Slovenka je potom iz znatno nižeg zaleta u trećem skoku doskočila na 221 metar, što je druga dužina dosad u historiji.

Emi ostaje utjeha da je danas postala prva skijašica-skakačica koja je dosegla magičnu granicu od 200 metara.

Inače, više od 200 metara u trećoj seriji letjele su i Norvežanka Maren Lundby (212,5 metara) i Japanka Yuki Ito (200).

Iako je prvi historijski trening skakačica na jednoj letaonici bio zakazan već za jučer ujutro, otkazan je zbog prognoze dodatnog snijega i lošeg vjetra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()