Japanac iz F1 zarađuje milione i čisti pod u poplavljenoj Italiji, fanovi se pitaju gdje je Hamilton

Stvari su još uvijek u previranju u svijetu Formule 1 dok se navijači nerviraju zbog otkazivanja Velike nagrade Imole

19.05.2023. 16:30
  • Podijeli:
Yuki Tsunoda_ciscenje_Italija_foto_TW-64673c6ff1186.webp Foto: Twitter/@F1

Yuki Tsunoda pružio je ruku pomoći Emilia Romagni u naporima za pomoć u poplavama nakon otkazivanja Grand Prixa ovog vikenda u Imoli. Obožavatelji su cijenili hvalevrijedne napore Tsunode da očisti sjedište AlphaTaurija u Faenzi nakon što se vrijeme popravilo nakon poplave u Imoli.

Stvari su još uvijek u previranju u svijetu Formule 1 dok se navijači nerviraju zbog otkazivanja Velike nagrade Imole. Budući da su se vremenski uslovi neprestano pogoršavali uoči trkaćeg vikenda, nadležne vlasti odlučile su da nije pogodno organizovati utrku u takvom stanju. Dakle, iako je F1 cirkus već stigao u Imolu za trkaći vikend, pripreme za nadolazeći Grand Prix su stale i sve ekipe su bile upućene da napuste terene zbog lošeg vremena u regiji Emilia Romagna.

Sada je Italija dom dvjema ekipama Formule 1 – Scuderia Ferrari i Scuderia AlphaTauri. Baza potonjeg je u Faenzi, koja je blizu područja pogođenog poplavama. Stoga se osoblje tima AlphaTauri suočilo s nekim dodatnim izazovima jer je njihov stožer morao podnijeti najveći teret teške situacije. Na svom Instagram zidu, Nyck deVries je čak opisao kako je zapeo u malom selu bez smještajnih kapaciteta zbog vremena.

S druge strane, njegov timski kolega Yuki Tsunoda preuzeo je praktičniji pristup kako bi pomogao očistiti sjedište AlphaTaurija u Faenzi zajedno sa svojim kolegama iz posade nakon poplave. Slike japanskog F1 trkača kako briše pod obišle su društvene mreže dok su navijači pljeskali Yukiju za njegov trud. Svi F1 vozači su sportisti milioneri koji se obično ne viđaju u ovakvim izdanjima, ali Yukijeva skromna pomoć natjerala je sve korisnike Twittera da ga pohvale.

Kao japanski trkač, Yuki Tsunoda nije nov u prirodnim nepogodama, pa se bacio na čišćenje nakon što se vrijeme popravilo kako bi pomogao svojim kolegama članovima AlphaTaurija. Njegov video postavljen je na Instagram s naslovom "Yuki Tsunoda je trebao nastupiti na VN Imole u nedjelju, ali ovdje on čisti blato i pomaže osoblju hotela u kojem je odsjeo".

Fanovi su oduševljeni i na Twitteru hvale potez Japanca, te se pitaju: "A gdje su Hamilton i Verstappen sada? Možda u svojim luksuznim jahtama ili skupim avionima?".

Pišući na Twitteru, Tsunoda je rekao: "Nakon užasne noći grad je pod velikim utjecajem: prašina, blato i miris benzina posvuda. Ljudi se trenutno bore pronaći hranu, a posebice mjesta za boravak nakon što su mnogi evakuirani iz vlastitih domova".

Tsunoda je, kao i mnogi drugi u F1, zatim podijelio poveznicu na prikupljanje sredstava za hitnu pomoć poplavljenima koja se koristi za prikupljanje novca za pomoć u operacijama spašavanja i čišćenja i logistici.

Vozač McLarena Lando Norris odgovorio je emotikonom u obliku srca na Tsunodinu objavu, a također ju je retvitao svojim pratiocima.

Britanski vozač imao je vlastitu poruku nakon odluke F1 da prekine ovogodišnju Veliku nagradu Emilije Romagne, koja vjerovatno neće biti pomaknuta za kasnije tokom sezone zbog prepunog kalendara.

"Volim utrke, ali sigurnost svih ostalih je važnija", napisao je Norris. "Žao nam je zbog navijača, vratit ćemo se u Imolu, čuvajte se."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()