Iako je Hamilton bez pobjede, Mercedes mu daje novi ugovor

"Ne sumnjam da ćemo kod produženja ugovora, a do njega će doći, otvoreno pričati o tome što budućnost donosi"

04.10.2022. 09:56
  • Podijeli:
lewis_hamilton  reuters-1664870014580.webp Foto: Reuters

Sedmerostruki prvak svijeta u Formuli 1, Lewis Hamilton, rekao je šefovima Mercedesa da pred sobom ima još pet godina karijere, što bi u prevodu značilo da će se produžiti saradnja dvije strane.

Prema navodima BBC-a, Hamilton u posljednjoj sezoni ugovora s Mercedesom vozi za otprilike 46 miliona eura. U 17 utrka u ovoj sezoni osvojio je 170 bodova i zauzima šesto mjesto poretka vozača sa 171 bodom manje od vodećeg Maxa Verstappena.

"Često pričamo. Prošle sedmice smo sjeli i rekao mi je ima u sebi još pet godina utrkivanja i pitao me što o tome mislim. Iskreni smo jedan prema drugome i znam da će on biti prvi koji će reći da se ne može više utrkivati kad osjeti da presporo reagira. Ili kad mu utrke prestane biti zabavne. Uopće ne sumnjam da ćemo kod produženja ugovora, a do produženja ugovora će doći, otvoreno pričati o tome što budućnost donosi", priznao je šef ekipe Toto Wolff.

Bude li potpisao petogodišnje produženje ugovora, Hamilton će voziti i kao 42-godišnjak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()