Fury napravio haos na društvenim mrežama: Prozivao potencijalne protivnike

Dok se očekuje njegov povratak borbama, vratio se na Instagram i to u svom stilu

19.05.2023. 13:21
  • Podijeli:
tyson fury-reuters-638c667b322ba.webp Foto: Reuters

Tyson Fury nije aktivan u ringu, a već neko vrijeme ga nije bilo ni na društvenim mrežama. Dok se očekuje njegov povratak borbama, vratio se na Instagram i to u svom stilu – s nizom uvreda i provokacija boraca s kojim se dovodi u vezu.

Vlasnik WBC-ovog pojasa teške kategorije pokušao je u ovoj godini dogovoriti za ujedinjenje pojaseva protiv Oleksandra Usika, dok su se kao mogući protivnici spominjali Andi Ruiz i Žang Žilei. Spominjala se i borba s Francisom Ngannou.

Pošto ništa od toga nije dogovoreno,  Fury nije previše sretan.

Psovke, uvrede i prozivke

"Nisam bio na Instagramu neko vrijeme. Bio sam na godišnjem, odmarao sam se, trenirao, jeo i radio svakakva s***a. Ali želim vam ovo reći: Nokautirat ću sve ove tipove i spreman sam za borbu. Nisam se borio od decembra, ali to nije moja krivica. Htio sam se boriti protiv patuljka Usika, ali on se nije htio boriti", rekao je i nastavio:

"Pokušao sam ugovoriti meč i protiv Anthony Joshua, ali on se također ne želi boriti. Pokušavam se boriti sa svima, Andi Ruiz tražio je 20 miliona dolara. Ludi gad, ne znam ko će mu toliko dati. Ko je dostupan? Možda Žilei Žang? Spreman sam boriti se s bilo kim, bilo kada i bilo gdje. Jedva čekam boriti se protiv Usika, AJ-a, bilo koga. Polomit ću vas, ja sam najopasniji tip na svijetu", dodao je popularni „Kralj cigana“.

U seriji objavljenih snimaka koji su uslijedili Usika je nazvao kukavicom, Enganuu je poručio da je idiot i da ga čeka, a imao je šta reći i Joe Roganu, komentatoru koji je rekao da Fury nema šanse protiv Jona Jones.

Odgovori prozvanih

Sve njih Fury je isprozivao i izvrijeđao, a onda je dobio i niz odgovora od prozvanih.

"Hej, Tajsone. Čini se da te Džo pogodio u živac. Priznat ću da si nedodirljiv u ringu, ali nemojmo to pobrkati s onim što bi se dogodilo da kročiš u moj kavez. Ako želiš razriješiti neka svoje pitanja, nazovi Dejnu. Ja ću ti pomoći", odgovorio mu je Jones, preusmjerivši ga na Danu White, prvog čovjeka UFC-a.

Odgovorio mu je i Usik i poručio da je pohlepan, ali da će se ponovo susresti. Žang mu je napisao da je spreman, a Enganu da je dostupan i spreman pa mu poručio da, budući da nijedan bokser ne želi borbu, on je taj koji je spreman da je prihvati. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()