F1 u Džedi: Šampioni po planu, potop konkurenata

Najveći rivali Bikovima, barem na papiru, trebali su da budu Ferari i Mercedes. Međutim, i Crne strijele i Propeti konjić su razočarali

18.03.2023. 15:51
  • Podijeli:
Maks Ferstapen_Luca Bruno AP Tanjug-6415ccf1c8e14.webp Foto: Luca Bruno / AP / Tanjug

Šampion Formule 1 Maks Ferstapen nastavio je dijeli lekcije drugog trkačkog vikenda sezone u arapskoj Džedi.

Pilot Red Bula je izdomonirao i na trećem slobodnom treningu, lagano porazio timskog kolegu Serhija Pereza, iza kojeg se plasirao sjajni Fernando Alonso u Aston Martinu.

Najveći rivali Bikovima, barem na papiru, trebali su da budu Ferari i Mercedes. Međutim, i Crne strijele i Propeti konjić su razočarali.

Ferstapen je prvi dio treninga proveo na najtvrđim gumama, koje su i najsporije. Uprkos tome, visoko se kotirao.

A kada je "montirao" meke pneumatike, bio je neuhvatljiv. Čeko se "zacementirao" na "koti dva" ispred starov španskog vuka koji je opet pokazao da forma njegove ekipe nije slučajna.

A čini se da slučajnost nije ni to što se Mečke i Crveni muče. Luis Hamilton bio je tek peti sa više od sekundom zaostatka, a Šarl Lekler šesti. Karlos Sajnc i Džordž Rasel morali su da se zadovolje tek 10. i 11. pozicijom.

Ove rezultate treba, doduše, uzeti sa dozom rezerve jer su ostvareni po danu. Kvalifikacije su zakazane za 18 časova kada će vremenski uslovi biti kud i kamo drugačiji.

  • Podijeli: