Evropsko prvenstvo: Ivana letjela do odličja

Trostruka kontinentalna šampionka imala je najviše ambicije, međutim, ovog pua morala je da se zadovolji trećim mjestom

05.03.2023. 19:04
  • Podijeli:
Ivana Vuleta_Khalil Hamra AP Tanjug-6404dbf44f8f0.webp Foto: Khalil Hamra / AP / Tanjug

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenszvu u Istanbuku.

Trostruka kontinentalna šampionka imala je najviše ambicije, međutim, ovog pua morala je da se zadovolji trećim mjestom.

Jučerašnje kvalifikacije su obećavale. Skok od 6,98 iz prve bio najbolji kada je evropska konkurencija u pitanju.

Potom je u finalu povela trku, dugo bila prva...

No, prvo je Malaika Mihambo preuzela tron da bi isto učinila i Džazmin Sojers.

Ivana je u petoj seriji letjela do 6,91, zatim imala još jednu šansu, ali je prestupila je i snovi o četvrtoj kruni i izjednačavanju sa čuvenom Hajke Dreksler pali su u vodu.

Zlato je pripalo već pomenutoj Britanki Sojers, koja je doskočila na sedam metara, po prvi put u karijeri probivši magičnu granicu.

Srebro je osvojila Italijanka Larisa Japikino sa 6,97 metara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()