Evropa judo kup za seniore počeo u Istočnom Sarajevu, učestvuje 297 takmičara iz 25 zemalja

Svečano otvaranje Evropa judo kupa bit će održano danas u dvorani Peki sa početkom u 16:00

20.05.2023. 11:24
  • Podijeli:
Džudo_foto_Džudo savez BiH-646886c596e43.webp Foto: Džudo savez BiH

Nakon što je Džudo savez Bosne i Hercegovine početkom ove godine uspješno organizovao Evropa judo kup za juniore, najbolji tehnički organizator po izboru Evropske judo unije (EJU) za 2022. godinu u naredna dva dana bit će domaćin i Evropa judo kupa u Istočnom Sarajevu, ali ovoga puta za seniore.

Dvodnevno takmičenje na kojem će učestvovati 297 takmičara iz 25 zemalja počelo je u 9 sati u dvorani Peki na Palama, a na tatami danas će izaći džudistkinje u kateroijama -48, -52, -57 i -63 kilograma, kao i džudisti u kategorijama -60, -66 i -73 kilograma.

Predsjednik Džudo saveza BiH, Ognjen Pavlović, vjeruje da će naša nacionalna asocijacija i ovoga puta opravdati visoke ocjene i pohvale koje je u prošlosti redovno dobijala u od zvaničnika EJU-a prilikom organizacije velikih takmičenja.

"Želimo nastaviti s kontinuitetom dobrih i kvalitetnih tehničkih organizacija, a vjerujem da ćemo se i ovoga puta u Istočnom Sarajevu iskazati kao dobar domaćin", rekao je predsjednik Džudo saveza BiH.

Našu zemlju će na takmičenju predstavljati ukupno 34 džudoka, a Pavlović kaže kako vjeruje da će bh. takmičari i ovoga puta dati maksimum kako bi potvrdili da džudo kao najtrofejniji olimpijski sport u BiH ima itekakvu perspektivu.

"Nezgodno je bilo šta reći ili obećati kada je riječ o rezultatima naših takmičara. Ipak, želimo da vjerujemo da dobru organizaciju možemo začiniti i s nekom medaljom", poručio je Pavlović.

Svečano otvaranje Evropa judo kupa bit će održano danas u dvorani Peki sa početkom u 16:00.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()