Ema Klinec ponovo postala svjetska rekorderka letom od 226 metara

Klinec je jučer na zvaničnom treningu na letaonici u Vikersundu doskočila na 203 metra

19.03.2023. 12:32
  • Podijeli:
Ema_Kalinec_foto_TW-6416ec634d0b3.webp Foto: Twitter/Matej Sportinfo

Slovenska ski-skakačica Ema Klinec ponovo je pomjerila granice i letom od 226 metara vratila svjetski rekord u svoje vlasništvo.

Klinec je jučer na zvaničnom treningu na letaonici u Vikersundu doskočila na 203 metra, te je na taj način 24-godišnja Slovenka postala prva žena koja je letjela više od 200 metara.

No, nedugo zatim svjetski rekord joj je preotela 19-godišnja Kanađanka Alexandria Loutitt letom od 222 metra.

No, danas je na službenom takmičenju Klinec ponovo vratila rekord u svoje vlasništvo.

Klinec je u prvoj seriji doskočila na čak 226 metara i na taj način jednom nogom osigurala pobjedu, prvenstveno iz razloga što je Loutitt podbacila i skočila samo 172,5 metra.

Ako je za utjehu Loutitt, ona je u drugoj seriji skočila 225 metara i na taj način popravila svoj lični rekord.

S obzirom na njihove godine, nema sumnje kako nas u narednim godinama očekuje veliko rivalstvo Slovenke i Norvežanke, a nema razloga da od njih ne očekujemo i letove veće od 230 metara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()