Elvedina Muzaferija za UNU: Ponosna sam, sutra idemo po bolji rezultat

Najbolja bh. skijašica osvojila srebrenu medalju na utrci spusta u okviru Europa kupa

18.02.2023. 12:28
  • Podijeli:

Elvedina Muzaferija danas je oduševila sportsku javnost u BiH osvojivši srebrnu medalju na utrci spusta u okviru Europa kupa koja se vozila u Švicarskoj (Crans-Montana).

Naša najbolja skijašica se nakon završenog takmičenja našla prvi put i na pobjedničkom postolju. U izjavi za UNU, Muzaferija je kazala da je presretna što je baš ona osvojila prvu medalju za BiH.

"Upravo sam došla u hotel nakon proglašenja pobjednika. Ovo je prva medalja za BiH na Europa kupu i veoma sam sretna i ponosna da sam ja ostvarila ovaj rezultat. Sutra vozimo opet utrku spusta i nadam se da ću ostvariti isti ili bolji rezultat. Međutim, neću sebi praviti pritisak. Skijat ću kako znam i nadam se da će biti dovoljno. Hvala svima na podršci", rekla nam je.

Inače, Muzaferija je utrku okončala s vremenom 1:11,88, a za pobjednicom Nadine Fest iz Austrije je na kraju zaostala samo dvije stotinke. Trećeplasirana Stephanie Jenal iz Švicarske je kasnila čak 0,64 sekunde.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()