Džudo spektakl: U Istočno Sarajevo stiže evropska elita

Umijeće na tatamiju u dvorani "Peki" pokazaće 345 takmičara iz 25 zemalja

19.05.2023. 16:26
  • Podijeli:
Džudo Božidar Vučurević_EJU-6467869a4eb6c.webp Foto: EJU

Evropski kup za seniore u džudou biće održan predstojećeg vikenda u Istočnom Sarajevu, tačnije u opštini Pale.

Iz Džudo saveza BiH saopštili su da će umijeće na tatamiju u dvorani "Peki" pokazati 345 takmičara iz 25 zemalja.

Među njima su i neki od najboljih džudista Starog kontinenta.

"Nakon blistavo organizovanog Evropskog kupa za juniore u Laktašima idemo korak dalje. Evropski seniorski kup je jedno od najvećih takmičenja u džudou na teritoriji BiH. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj turnira, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. godini, odmah iza teniskog turnira Srpska open. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedjelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije" izjavio je predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović.

Upravo je nedavno izabrani predsjednik saveza zajedno sa svojim timom najviše doprinio u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa.

"Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo prvenstveno jačati klubove kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, nego da računamo na medalje naših takmičara", zaključio je Pavlović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()