Čak 40 zemalja bi moglo bojkotovati Olimpijske igre

Mnogi ne žele učešće Rusije i Bjelorusije

03.02.2023. 09:32
  • Podijeli:
Olimpijske igre Pariz logo-63dcbbea6441f.webp Foto: Profimedia

Čak 40 zemalja moglo bi da bojkotuje sljedeće Olimpijske igre u Parizu 2024. ukoliko bi Rusiji i Bjelorusiji bilo dozvoljeno da se takmiče, čime bi cijeli događaj bio bespredmetan, rekao je poljski ministar sporta i turizma Kamil Bortničuk.

Botničuk je ovo izjavio nakon što su Poljska, Litvanija, Estonija i Latvija zajednički odbacile plan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da se Rusima i Bjelorusima dozvoli da se takmiče, prenosi BBC

Ukrajina je najavila da će bojkotovati Olimpijske igre u Parizu ukoliko do toga dođe.

MOK je juče saopštio da bi svaka zabrana bila samo "kažnjavanje sportista".

Bortničuk je rekao da vjeruje da bi bilo moguće izgraditi koaliciju od 40 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD i Kanadu, koje bi se usprotivile planovima MOK-a prije sastanka 10. februara.

"S obzirom na ovo, ne mislim da ćemo se suočiti sa teškim odlukama prije Olimpijskih igara i, ako bismo bojkotovali Igre, koalicija u kojoj ćemo biti bit će dovoljno široka da održavanje igara bude besmisleno", rekao je Botničuk, prenosi Tanjug.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()