Buša i Mirković složne: Dobra utakmica, još bolja lekcija

"Bolje je što je ovako ispalo. Poslije će biti još teže. Iz te perspektive ovo je bila dobra utakmica i važna lekcija"

26.09.2022. 20:43
  • Podijeli:
Odbojkašice Srbije_FIVB-1664216959647.webp Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije složne su u ocjeni da je teško izvojevana pobjeda nad Bugarskom došla u pravo vrijeme.

Riječ je o utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva u kojoj su Plave gracije bile na ivici ambisa.

Pa ipak, u pravom trenutku su ubacile u šampionski mod, preokrenula na 3:2 i sa pet od mogućih šest bodova bodova putuju u Lođ, gdje ih očekuju još tri utakmice protiv Njemačke, Kazahstana i Sjedinjenih Američkih Država.

Ton igri u drugom trijumfu davala je sjana Bianka Buša, koja je duel završila sa 26 poena.

"Prvo, čestitam ekipi. Dobili smo tešku utakmicu koja je trajala skoro dva i po sata. Ali, tako je uvijek sa Bugarkama. One su takve, bore se do zadnjeg poena. Mi smo bile bolje u nekim važnim poenima i tu prelomile meč. Drago mi je što je tako ispalo i što sa dvije pobjede napuštamo Holandiju", izjavila je Buša.

Prema njenim riječima, ovakav zahtjevan ispit došao je u pravo vrijeme, jer nije uvijek dobro do odlučujućih bitki za odličja doći sa laganim pobjedama u kojim je sve išlo kao "podmazano".

"Sigurno da je bolje što je ovako ispalo. Nije dobro sve mečeve u grupi dobiti 3:0 i lako izaći na kraj sa svima. Poslije će nam biti još teže. Iz te perspektive ovo je bila dobra utakmica i još bolja lekcija", zaključila je Buša.

Slađana Mirković je dodala da će šampionke planete dva slobodna dana pokušati da iskorsite kako bi se još bolje spremile za ono što slijedi.

"Bitno je da smo pobijedile i nastavile niz, iako smo se namučile. Dobro je što smo na kraju došle do svoje igre. Sad mijenjamo lokaciju, ali to ne smije da poremeti naš ritam. Radićemo i tduditi se najbolje što možemo, da spremne dočekamo nove utakmice", naglasila je tehničar Srbije.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()