BiH ekipno prvoplasirana na Balkanom taekwondo prvenstvu

Ovo je sjajan rezultat i pokazatelj da je BiH zasluženo dobila domaćinstvo za organizaciju ovog takmičenja u narednoj godini

05.12.2022. 14:37
  • Podijeli:
Taekwondo_foto_Taekwondo_savez_BiH-638da76cc24f6.webp Foto: Taekwondo savez BiH

Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mjesto ekipno na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Albaniji.

Ovo je sjajan rezultat i pokazatelj da je BiH zasluženo dobila domaćinstvo za organizaciju ovog takmičenja u narednoj godini, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Drugoplasirana je bila ekipa Turske, dok je treće mjesto osvojila Albanija.

"Pokazali smo da osim organizacionih uspjeha, naši sportisti ostvaruju vrhunske rezultate i stavljaju Bosnu i Hercegovinu na mapu uspješnih taekwondo nacija. Osvojili smo dvadeset zlatnih medalja i zasluženo se našli na postolju u ekipnom poretku", istakao je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()