Bezzecchi u haosu stigao do velike pobjede

Italijanski vozač ostvario drugi trijumf u karijeri

14.05.2023. 15:27
  • Podijeli:
Marko Beceki_Jeremias Gonzalez AP Tanjug-6460edcc45746.webp Foto: Jeremias Gonzalez / AP / Tanjug

Italijan Marco Bezzecchi, vozač Muni VR46 tima, pobednik je spektakularne nedjeljne trke za Veliku nagradu Francuske, petu trku sezone u Svjetskom prvenstvu u mociklizmu. 

Nevjerovatnu MotoGP trku u Le Manu obilježili su veliki udesi, ali na svu sreću nije bilo posljedica po zdravlje motociklista. Bila je to jubilarna 1000. trka u historiji MotoGP šampionata. 

Takođe, Bezzecchi je ostvario svoju drugu pobjedu u karijeri u „kraljevskoj klasi“.

Bezzecchi je do pobjede stigao sa vremenom 41’37,9700, a na podijumu se našli jos dvojica vozača na Dukatiju – Jorge Martin imao je veliki zaostatak +4.256, a treći je na „domaćoj stazi bio Joan Zarko sa zaostatkom +4.795.

Bezzecchi je ovim trijumfom stigao nadomak prve pozicije u generalnom plasmanu. Ima jedan bod manje od lidera i aktuelnog šampiona Francesca Bagnaiae, koji je osvojio 94 poena. Treći je Bred Binder sa 81 bodom, a jedan manje Jorge Martin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()