Banj Brdo: Poduhvati legendi zauvijek otrgnuti od zaborava

"U narednom periodu postavićemo table i za ostale uspješne olimpijce, ali i osvajače evropskih i svjetskih medalja"

28.09.2022. 19:15
  • Podijeli:
IMG-4d78bfcc66a52aebb26947226f990253-V-1664385232755.webp Foto: Glas Srpske

Udruženje "Banjalučani za svoj grad" svečano je predstavilo sedam tabli sa fotografijama i kratkom biografijom legendarnih olimpijaca grada na Vrbasu koje su postavljene na Banj Brdu, piše Glas Srpske.

Kažu da će na ovaj način njihovi nevjerovatni poduhvati zauvijek biti otrgnuti od zaborava, te da će, kako domaće, tako i strane ljubitelje prirode podsjećati da je Banjaluka zaista grad sporta.

Jedna od tabli rezervisana je za košarkašku kraljicu Slađanu Golić koja nije krila oduševljenje što je ova inicijativa sprovedena u djelo.

Osim nje i zlatnog boksera Antona Josipovića, preostalih pet rezervisano je za neponovljive rukometaše. Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Zlatan Arnautović, Zdravko Rađenović i Milorad Karalić obradovali su sugrađane mnogo puta, pa su itekako zaslužili da dobiju ovakvo priznanje nakon ulice Olimpijskih pobjednika.

Sekretar udruženja Andrej Obradović podvukao je da se ideja rodila još 2018. godine, te se zahvalio donatorima i olimpijcima.

"Ovo je naša druga realizovana inicijativa, a prva koju smo finansirali našim sredstvima. U narednom periodu postavićemo table i za ostale uspješne olimpijce, ali i osvajače evropskih i svjetskih medalja" naglasio je Obradović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()