Australac oborio svjetski rekord, surfao duže od 30 sati

On također pomaže humanitarnim udruženjima za borbu protiv mentalnih bolesti

18.03.2023. 08:00
  • Podijeli:
Blake_Johnson_surfanje_foto_YT-641421d00d071.webp Foto: YouTube

Australac Blake Johnston oborio je svjetski rekord za najduže surfanje.

Riječ je o Blakeu Johnstonu koji je kontinuirano surfao 30 sati i 11 minuta u vodama na plaži Cronulla u južnom dijelu Sydneyja. No, tu se nije zaustavio pa je novinarima rekao da će nastaviti surfati, a zahvaljujući svom "maratonu" je prikupio 240.000 australskih dolara u dobrotvorne svrhe.

Četrdesetogodišnjak je surfao na više od 600 valova, a s obzirom na vrijeme provedeno u vodi, prijete mu sljepilo, infekcija ušiju, dehidracija, umor zbog nedostatka sna, hipotermija i napadi ajkula. Danas je nakratko izašao na plažu kako bi uzeo kapi za oči i obavio ljekarski pregled.

Prije početka svog izazova Johnston je rekao da može surfati duže od 40 sati. Njegov cilj je skupljanje novca za Fodnaciju Chumpy Pullin osnovanu u sjećanje na australskog olimpijskog snowboardera Alexa Chumpyja Pullina, koji se utopio 2020. godine. On također pomaže humanitarnim udruženjima za borbu protiv mentalnih bolesti, dijelom kako bi odao počast svom ocu koji je izvršio samoubistvo prije deset godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()