Alonso: Red Bul je nedodirljiv, ali nećemo da odustanemo

"Neću vršiti nikakav pritisak ni na svoj tim ni na sebe"

30.05.2023. 07:49
  • Podijeli:
Fernando Alonso-641826e2c738e.webp Foto: Profimedia

Vozač Aston Martina Španac Fernando Alonso izjavio je danas da se još nije približio aktuelnom prvaku u šampionatu Formule jedan Maksu Ferstapenu iz ekipe Red Bul, prenosi AP.

Alonso je ove sezone na šest trka ostvario pet podijuma. On je osvojio drugo mjesto na jučerašnjoj trci za Veliku nagradu Monaka, dok je Ferstapen stigao do pobjede. Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 144 boda, dok je Alonso treći sa 93.

Naredna trka biće vožena četvrtog juna za Veliku nagradu Španije na stazi u Barseloni.

"Neću vršiti nikakav pritisak ni na svoj tim ni na sebe", rekao je Alonso.

Njegov klupski kolega Serhio Peres osvojio je juče 16. mjesto na VN Monaka, pošto je startovao posljednji nakon greške u kvalifikacijama.

"Potrebni su nam vikendi u kojima Red Bul ima problema kao što je imao Serhio sada kada nije osvojio bodove... Ali, čistim tempom, mislim da još nemamo šanse da se približimo", rekao je Alonso.

Vozač Aston Martin je istakao da je bio blizu da osvoji pol poziciju u Monte Karlu.

"U kvalifikacijama smo bili blizu, ali smo u trci ponovo vidjeli da je Red Bul dominantan. Tako da moramo da prihvatimo da će i sljedeći vikend biti možda kao i bilo koja druga trka ove godine u kojoj je Red Bul nedodirljiv. Ali, nećemo da odustanemo", istakao je Alonso.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()