Superkup Španije: Kraljevima i Musi trofej nakon trilera

Bila je to predstava koja nam je ponudila sve ono što košarku čini jednim od najpopularnijih sportova planete

25.09.2022. 20:42
  • Podijeli:
Real_Endesa Superkup-1664135404647.webp Foto: Endesa Superkup

Košarkaši Real Madrida osvojili su trofej španskog Superkupa.

Kraljevi su poslije velike drame i trilera pobijedili najvećeg rivala Barselonu rezultatom 93:89 nakon produžetka.

Kao što smo već navikli od ljutih protivnika, bila je to uzbudljiva predstava koja nam je ponudila sve ono što košarku čini jednim od najpopularnijih sportova planete.

Na kraju su nijanse presudile na stranu Madriđana koji su vrijedan pehar osvojili peti put u nizu.

Blistao je Edi Tavares sa 24 poena, 12 skokova, dvije asistencije i pet rampi, dok je Džanan Musa upisao 19 koševa. Dvocifreni su bili i Serhio Ljulj (14), te Gabrijel Dek (13).

Kod Katalonaca najefikasniji je bio Sertač Šanli sa 21 pogotkom, a Niko Laprovitola upisao je 12 poena i 14 asistencija. Dvocifreni su bili i Rokas Jokubaitis (11) i Kajl Kjurik (10). Nikola Kalinić ostvario je učinak od osam koševa i sedam uhvaćenih lopti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()