Stručnjaci opleli po Lesoru: Zaštićen kao bijeli medvjed

"Vidjeli smo zaletanje gdje udara Petruševa koji je bezkonfliktan. Ako hoće da bude vođa navijača, kada završi sezonu ili karijeru, neka se bavi"

14.03.2023. 08:31
  • Podijeli:
Matijas Lesor_ABA-641020039e6cf.webp Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši stručnjaci Dragan Jakovljević i Vlade Đurović kritikovali su centra Partizana Matijasa Lesora koji je na kraju Vječitog derbija prvo odgurnuo, a potom i u glavu udario Zvezdinog aduta Filipa Petruševa.

Skandal se dogodio poslije posljednjeg zvuka sirene. Iskusni Francuz i mladi Srbin su se koškali i tokom susreta. Međutim, niko nije očekivao da Lesor udari Petruševa koji je pokušavao da izbjegne incident.

To se nije dopalo Jakovljeviću, koji je u emisiji TV Arene ustvrdio da je Lesor došao da igra košarku u zemlju evropskih i svjetskih prvaka, a ne da dijeli pravdu.

"Moraju da postoje neke instance u ovoj ligi. Vidjeli smo zaletanje na kraju gdje on udara mlađeg Petruševa koji je bezkonfliktan. Ako hoće da bude vođa navijača, kada završi sezonu ili karijeru, neka se bavi. Ako se poziva na fer-plej, kao i njegov trener Željko Obradović koji non stop priča o fer-pleju, mora prvo od svojih igrača da krene", jasan je Jakovljević.

Đurović se, s druge strane, osvrnuo na činjenicu da je Lesor izveo čak 21 slobodno bacanje u derbiju. Kako je rekao, može da potpiše da mu se toliki broj penala više nikada neće desiti u karijeri.

"To nema šanse da se desi, on nije taj igrač. Bio je zaštićen kao bijeli medved", poručio je Đurović za TV Arenu, uz konstataciju da je greška Luke Vildoze na kraju treće četvrtine bio prelomni momenat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()