Skromna minutaža: Musa najbolji igrač u Realovoj pobjedi

Musa je na terenu proveo svega 18 minuta i za to vrijeme je bio najefikasniji igrač svog tima s 15 poena

05.02.2023. 21:48
  • Podijeli:
Džanan Musa_Profimedia-1664539470219.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Reala pobijedili su u Madridu u 19. kolu španske ACB lige ekipu Tenerifea rezultatom 88:77, a u redovima Kraljeva ponovo je briljirao košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa uprkos skromnoj minutaži.

Real je krenuo silovito u ovaj susret i već nakon prve četvrtine imali su osam poena prednosti. Ona je potom samo nastavila rasti do odlaska na odmor pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 50:36 za Real.

Tenerife se budi u trećoj dionici, ali su uspjeli uoči posljednje četvrtine rezultat smanjiti na zaostatak od 11 poena. Real u završnici utakmice nije dopuštao nikakvo iznenađenje te je na kraju ostvario novu važnu pobjedu.

Musa je na terenu proveo svega 18 minuta i za to vrijeme je bio najefikasniji igrač svog tima s 15 poena. Tome je dodao tri skoka i jednu asistenciju. Pomoć je imao u Poirieru koji je također postigao 15 poena. Kod Tenerifea najbolji su bili Cook i Doornekamp sa po 16 poena.

Real se večerašnjom pobjedom izjednačio s Barcelonom na prvom mjestu ACB lige budući da oba tima imaju po 16 pobjeda i tri poraza. Tenerife je na četvrtom mjestu s omerom 14-5.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()