Šampionski DNK: Španija iz drugog plana do krova Evrope

Crvena furija je do četvrte krune stigla iz drugog plana demonstriravši DNK šampiona i pobjednički mentalitet

18.09.2022. 22:18
  • Podijeli:
Španija šampion_FIBA (1)-1663534921238.webp Foto: FIBA

Španija je novi košarkaški šampion Evrope!

Crvena furija je do četvrte kontinentalne krune stigla iz drugog plana, pošto je niko nije svrstavao u favorite. Međutim, još jednom je demonstrirala DNK šampiona i pobjednički mentalitet koji je nadoknadio sve nedostatke renovirane četa "namazanog" Serđa Skariola.

Ceh u finalu platila je stara mušterija Francuska, koja nije mogla da se suprotstavi raspoloženoj braći Huanču i Viliju Ernangomezu, Haimeu Fernandezu, Lorenzu Braunu... Nakon 40 minuta loptanja pod obručima semafor je pokazivao 88:76 (23:14, 24:23, 19:20, 22:19).

Španci su i u finalu bili potcijenjeni. Kladionice su kao favorite proglasile Trikolore i - pogriješile.

Skariolova družina je od starta zagospodarila parketom i praktično cijelim tokom držala kontrolu igre.

U jednom trenutku je bila na "plus 21", vodila je skoro 39 minuta i zasluženo, nakon 2009, 2011. i 2015. podigla trofej.

Do njega su je predvodili Huančo Ernangomez sa 27 poena, njegov brat Vili je dodao 14 koševa, koliko i Braun.

Na drugoj strani, Evan Furnije je postigao 23, Toma Ertel 16, a Geršon Jabusel 13 pogodaka.

Prethodno je Njemačka, uz manje probleme, srušila Poljsku za bronzu i kompletiranje kolekcije medalja sa Evrobasketa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()