Rasplet ili zaplet: Igokea i Borac u trećem činu finala

Šampion u finalnoj seriji vodi 2-0 i još jedan trijumf mu treba za krunu. No, izazivač nema namjeru da se preda

25.05.2023. 13:09
  • Podijeli:
Igokea_KK Igokea-646f3cd8b6412.webp Foto: KK Igokea

Košarkaši Igokee večeras imaju priliku da odbrane titulu šampiona Bosne i Hercegovine (20 časova).

Igosi u finalnoj seriji vode 2-0 i još jedan trijumf im treba za krunu. No, Borac nema namjeru da se preda.

Aleksandrovčani su u premijernoj bici šampionskog rata bili dominantni, poslavši jasnu poruku rivalu da ne žele predati pehar.

Banjalučani su u "revanšu" bili na dobrom putu da uzvrate. Prvih 15 minuta su dominirali, a onda je favorit dodao gas.

Do odmora se vratio u igru, u trećem kvartalu poveo i više se nije osvrtao.

Prvak večeras ima priliku da završi posao i stavi pečat na duplu krunu, s obzirom na to da je prethodno osvojio i Kup "Mirze Delibašića".

"Treba da pokažemo kvalitet i završimo posao. Neće nam biti lako, ni nama ni njima. Ovo je, pak, najbitnija utakmica i neophodno je da budemo na najvišem nivou", poručio je Marko Cvetković, prvi trener ekipe tokom odsustva Vladimira Jovanovića zbog zdravstvenih problema.

U redovima Crveno-plavih ne mogu da budu zadovoljni rezultatom u seriji, no mogu onim što su pokazali tokom sezone.

Osvojili su Kup Republike Srpske, igrali finalni turnir ABA 2 lige, došli do finala Lige BiH. I sve to sa vrlo mladom ekipom koja obećava.

"Igokea jeste favorit, međutim, nećemo se tek tako predati. Večeras imamo još jednu šansu za dokazivanje. Osjeti se umor. Vjerujem i da smo se emotivno istrošili u polufinalu protiv Širokog. Uprkos tome, mojim igračima nemam šta da zamjerim", istakao je trener Zoran Kašćelan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()