Rampa za Partizan: Barsa odgodila plej-of pečat

Crno-bijeli poklekli protiv moćnih Katalonaca, te će vizu za doigravanje morati da traže u duelima sa Realom, Monakom i Panatinaikosom

28.03.2023. 22:26
  • Podijeli:
Partizan Barselona_Strahinja Aćimović Tanjug-6423461045ff3.webp Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

Košarkaši Partizana propustili su da realizuju praktično prvu meč loptu po pitanju plasmana u plej-of Evrolige.

Crno-bijeli su večeras poklekli protiv moćne Barselone rezultatom 80:89 (21:25, 24:19, 13:22, 22:23), te će vizu za doigravanje morati da traže u duelima sa Realom, Monakom i Panatinaikosom.

Parni valjak je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i ovaj poraz ne treba shvatiti tragično, već kao opomenu da trka za Top 8 još nije gotova.

Derbi 31. runde odigran je u sjajnoj atmosferi, pred 20.041 gledaocem u "Areni", što je novi ovosezonski rekord elite.

Ambijent je dodatno "zapalio" izlazak dva trenera na parket. Učitelj Željko Obradovića i učenik Šaras Jasikevičius na sceni su se pojavili zagrljeni, što je bio sjajan uvod velike bitke.

Takav ugođaj, čini se, nije impresionirao prekaljene goste koji su od prvog sudijskog podbacivanja pokazali da su u Beograd došli po bodove.

Katalonci su od starta nametnuli svoj ritam, ofanzivno bili inspirativni, odbrambeno solidni, ali domaći nisu bili bez odgovora.

U drugom kvartalu su došli do prepoznatljive igre, što su "naplatili" minimalnim vođstvom na velikom odmoru.

Treća dionica je bila ključna po epilog. Gost je odigrao sjajnih 10 minuta na polju odbrane. Primio je svega 13 poena, dao 22 i stekao zavidan kapital pred završnicu.

Partizan je odbio na da se preda. Na početku posljednje dionice zaprijetio, međutim, Barsa je odbil taj atak, odvojila se na dvocifren "plus" i potom mirno privela utakmicu kraju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()