"Prije bih gubio sa svojima, nego pobjeđivao sa strancima"

"Nacionalni tim treba da bude čist. Radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobijedio sa igračem koji nije Argentinac"

22.09.2022. 09:44
  • Podijeli:
Pablo Priđoni_Profimedia-1663833529068.webp Foto: Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Argentine Pablo Priđoni rekao je da se protivi naturalizaciji igrača u nacionalnim timovima.

Priđoni, koji je s Gaučosima nedavno osvojio Kup Amerike, tvrdi da je oduvijek bio protiv toga.

"Protiv naturalizacije sam. Dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće desiti, neće biti ni član stručnog štaba iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče", naglasio je nekada sjajni plejmejker.

Priđoni je dobar dio karijere proveo u Španiji igrajući za Real Madrid i Baskoniju.

"Nacionalni tim treba da bude čist. Već imamo klupska takmičenja za igrače širom svijeta da se takmiče jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila. Radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobijedio sa igračem koji nije Argentinac", dodao je argentinski strateg.

Ova tema postala je aktuelna pošto je Španija "uzela" Amerikanca Lorenza Brauna. Kritike su bilo velike, a onda je popularni Zo odveo Crvenu furiju do zlata na Evrobasketu i tako kritičarima zapušio usta.

"Mislim da Braun ne osjeća težinu španskog dresa kao Serhio Ljulj ili Rudi Fernandez.Tu se diskusija za mene završava", nije odustao od svog stava Priđoni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()