Petrušev: Ključ protiv Valensije biće odbrana

Oba tima imaju minimalne šanse da se plasiraju u plej-of i dok je tako, nadu im niko ne može oduzeti

29.03.2023. 13:52
  • Podijeli:
Filip Petrušev Zvezda_KKCZ-6408628ed40fe.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde u 31. kolu Evrolige večeras će dočekati Valensiju, u utakmici čiji početak je zakazan za 19 časova.

Oba tima imaju minimalne šanse da se plasiraju u plej-of i dok je tako, nadu im niko ne može oduzeti.

Srpski i jadranski prvak, koji je na učinku 13-17, protiv španskih timova tradicionalno dobro igra, a jasno je da u doigravanje može samo ukoliko ostvari sve četiri pobjede do kraja, a da Baskonija izgubi sve do kraja.

U ništa boljoj poziciji nisu ni Šišmiši, koji su poraženi u pet od posljednjih šest utakmica.

Zvezda i Valensija su od 2000. godine u Evroligi odigrali osam međusobnih mečava, Beograđani su dobili čak sedam, uključujući i trijumf iz prvog dijela sezone 77:75.

Uprkos tome, Filip Petrušev očekuje težak duel:

"Biće veoma teška utakmica. Oni su u izuzetnom ritmu i znamo šta da očekujemo. Moramo da posvetimo pažnju njihovoj unutrašnjoj igri, gdje je Bojan Dubljević glavni igrač, tu je i Hasijer Rivero i veoma su korisni unutra. To moramo da zaustavimo i igramo dobru odbranu jedan na jedan na svim pozicijama. Ključ je odbrana. Da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, jedna su od bržih ekipa, ali i da zatvorimo reket, kontrolišemo skok i u napadu mislim da nećemo imati problema", istakao je Petrušev.

Trener Duško Ivanović je otkrio da je zdravstveno stanje bolje, te da su se manje-više svi igrači oporavili.

"Nadamo se da možemo da pobijedimo i pokušaćemo da neutrališemo njihove šutere i igru u tranziciji", zaključio je Ivanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()